Припреме женске кошаркашке репрезентације за Златибору улазе у трећу недељу. Киша и тмурно време не утичу на радну атмосферу, која из дана у дан поправља форму српских кошаркашица.

– За сада је све веома добро. Дошле смо на Златибор са циљем да радимо на физичкој спреми и издржљивости, јер је наш главни циљ да на шампионату будемо тим који ће и у одбрани и у нападу играти најагресивнију кошарку. Већина девојака је добро упозната са Марининим системом. Обраћамо посебну пажњу на основне принципе одбране и напада. Желимо да будемо најспремнија екипа на првенству – рекла је Маја Миљковић.

Припреме репрезентације званично су почеле 15. маја, међутим, прва група играчица, међу којима је била и Маја Миљковић, почела је са увођењем у систем рада 1. маја.

– Напредујемо сваког дана. Достигли смо одређени ниво, али то још увек није онај ниво на коме желимо да будемо. Не би ни било у реду да смо већ сада дошле до врхунца форме. Имамо још много простора за напредак. Наша предност треба да буде брза и модерна кошарка, са веома агресивним нападом и одбраном. Такође, мени је лично велика привилегија што ћемо имати прилику да играмо пред нашим навијачима, породицама и пријатељима – истакла је Маја Миљковић.

Она се слаже са чињеницом да ће Србија на првенству играти у најтежој групи.

– Од првог дана смо упознате са квалитетима наших противница, па смо кренуле да анализирамо и да се спремамо. Сматрам да то треба да буде наша предност. Тренутно су нам у главама прве три утакмице на турниру, које су и најважније и на то смо сконцентрисане максимално – закључила је Маја Миљковић.

Наш тим такмичење почиње у групи Д у Зрењанину, где ће у „Кристалној дворани“ играти против селекција Белорусије, Русије и Белгије. Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.