Спортски савез Србије је на редовној седници у дому Народне скупштине у Београду данас је традиционално доделио престижне “Мајске награде” за 2024. Годину. Награде су додељене у десет категорија – најбољим тимовима, тренерима, спортистима, спортским радницима и територијалним савезима, уз награду за животно дело. Овом свечаном догађају, уз министра спорта Зорана Гајића, председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића и председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, присуствовао је и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић.

Наш 3×3 репрезентативац Страхиња Стојачић, најбољи светски играч у 3×3 кошарци, добио је «Мајску награду» као најбољи спортиста у олимпијским спортовима.

Наградом за животно дело награђен је трофејни кошаркашки тренер, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић. Награда за животно дело постхумно је додељена и нашем легендарном кошаркашу и тренеру Дејану Милојевићу.

Награда за најбољег спортског новинара отишла је у руке повременог сарадника КСС и новинара «Политике» Александра Милетића.