У недељу рано ујутру, од 03.30 часова по нашем времену, мушка кошаркашка репрезентација Србије игра први меч на Олимпијским играма у Рију против националног тима Венецуеле, у оквиру А групе.

Добре вести из Рија су да је селектор Александар Ђорђевић на последњем тренингу на располагању имао комплетну екипу, односно да је и капитен Милош Теодосић, после повреде прста шаке, одрадио комплетан тренинг у пуном ритму.

О припремама за први меч на Олимпијском турниру, селектор Ђорђевић каже:

– Кроз тренинг се лагано уводимо у праву концентрацију за почетак такмичења, а сви знамо да је први меч изузетно важан. Не бежимо од тога да смо фаворити на папиру, али су те прве утакмице на старту сваког такмичења посебно тешке управо за фаворите. Најбитније је да се концентришемо, пре свега да из одбране тражимо игру, резултат, сами себе, а нападачки ћемо тако доћи до правог ритма током турнира. То је ствар на којој морамо да инсистирамо и тако мора да се ради на великим такмичењима… – јасан је Ђорђевић.

Србија ће, дакле, у првој утакмици у дворани „Кариоке 1“ у којој ће се играти Олимпијски турнир кошаркаша, моћи да рачуна на капитена Милоша Теодосића.

– Венецуела игра атипичну кошарку која нама не одговара и то је чини врло неугодним ривалом. Мећутим, најважније је да турнир отворимо победом која би нам омогућила лакши наставак такмичења. Сигурно да очекујем тријумф – поручио је Теодосић.

Искусно крило Марко Симоновић истиче да наши репрезентативци са нестрпљењем очекују први дуел у Рију.

– Атмосфера у репрезентацији је сјајна, једва чекамо да почне Олимпијски турнир! Пред нама је највећа спортска манифестација и сигурно je да ћемо бити максимално мотивисани да направимо што бољи резултат. Прва препрека је Венецуела, која је неугодна и атипична екипа, самим тим што је то прва утакмица на турниру биће нам јако тешко. Још када се дода да се меч игра у 22:30 часова, мислим да у дуел морамо да уђемо максимално озбиљно, без икаквог опуштања… – каже Симоновић.

Фото: ОКС