Србија у среду у Нишу игра последњи меч квалификација за Евробаскет 2017 против Украјине

Остала је још једна рунда квалификација за Европски шампионат кошаркашица у Чешкој 2017. године. У среду ће се одиграти 15 утакмица, после којих ће бити познато и преосталих осам учесника Евробаскета. До сада, пласман на првенство су обезбедили Чешка као домаћин, а места има још за победнике девет група и шест најбољих другопласираних екипа што су до сада испунили Француска, Италија, Русија, Шпанија, Словенија, Турска и Украјина.

И управо ће Украјинке бити ривалке европским шампионкама, кошаркашицама Србије у среду у нишкој дворани Чаир у дуелу који почиње у 18 часова. Победа у том мечу са четири или више поена разлике гарантује изабраницама Марине Маљковић прву позицију у групи.

-Чека нас веома тешка утакмица против Украјине. Да бих вам боље дочарала, утакмица са Украјином ће за репрезентацију Србије бити тешка бар као утакмица са Аустралијом на Олимпијским играма. Украјина нас је победила у првој утакмици, али у односу на тај састав они су дупло или чак тродупло бољи. Једино место које је код њих било дискутабилно је била позиција плејмејкера, али су сада и то покрили са натурализованом Американком Дандром Мос. Алина Јагупова је најдоминантнија играчица у њиховом саставу али и у Евролиги. Тада нас је сама добила, дала 30 поена. Игра изванредно целу сезону. Имају две преискусне кошаркашице на позицијама четири и пет које играју у Турској и веома су незгодне. Раније су играле са 6-7 играчица, сада играју са десет. Нема ниједна од тих десет да не може да погоди за три поена – истиче Марина Маљковић у најави утакмице за коју ће у дворани Чаир бити бесплатан улаз.

Ипак, у односу на тај први дуел у Кијеву, и Србија ће бити јача за Соњу Петровић.

– Ово ће бити вероватно наша најважнија утакмица и верујем да можемо да је победимо, али ће бити много тешко. Треба да извучемо озбиљне поуке из дуела против Луксембурга. Да би се победила Украјина, мораћемо да превазиђемо себе. Очекујем пун Чаир. Потребна нам је велика подршка у Нишу. Желимо да завршимо ове квалификације на прави начин – закључила је српска селекторка Марина Маљковић.

Подршка у Краљеву је била изванредна. Из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју, како би помогли српским кошаркашицама да остваре још једну победу.