Кошаркашице Србије допутовале су у Украјину, где ће у суботу (16.30) играти меч трећег кола квалификација за Еуробаскет 2017. у Чешкој.
Шампионке Европе играју у суботу са Украјином, једином екипом у групи Д која такође има две победе из прве две утакмице. Селекторка Марина Маљковић рекла је да очекује агресиван приступ и чврсту одбрану Украјинки.

-Чека нас тешка утакмица са екипом која је физички доста јака, која игра агресивну кошарку са широком одбраном и великим притиском на лопту. Неће бити лако, али ако будемо у стању, упркос неким нашим проблемима, да будемо концентрисане свих 40 минута, верујем у позитиван исход – сматра Маљковићева.

Селекторка Србије је у Кијев повела 14 кошаркашица. У Београду је остала само Соња Петровић, која овог викенда завршава са терапијама. Маљковићева сматра да ће ово бити најтежа утакмица у квалификацијама за селекцију Србије.

-У фебруарском циклусу имамо два гостовања, у Украјини и Немачкој, где нас чекају тимови који пружају потпуно другачију кошарку на домаћем терену. Знамо да нам је ово најтежа утакмица у квалификацијама. Баш пред ту најтежу утакмицу, неке играчице битне за наш систем, неће бити у конкуренцији због повреде. Као што сам рекла, жеља није спорна, а поновићу да је концентрација свих наших играчица, кључна за добар резултат – рекла је Маљковићева.

Србија тренутно води у групи Д са две победе из две утакмице, колико има и другопласирана Украјина, али уз знатно слабију кош-разлику у односу на шампионке Европе. Меч Украјина – Србија игра се у суботу, од 16:30 у Кијеву. Четири дана касније, Србија гостује екипи Немачке која је до сада забележила два пораза.