Последњи тренинг пред одлазак у Рио, кошаркашице одрадиле уз присуство медија

Женска кошаркашка репрезентација Србије одржала је последњи тренинг пред
полазак у Рио, који је био отворен за представнике медија. Дванаест путница
на Олимпијске игре вредно су одрадиле све оно што је пред њих ставио
стручни штаб на челу са Марином Маљковић, а онда су са истим жаром и
задовољством новинарима пренеле своје утиске и очекивања од турнира.

 

– Максимално смо фокусиране и концентрисане на пут и желимо да он прође што безболније. Идемо прво до Дубаија, прелазимо две временске зоне, па ћемо онда до Рија да имамо још седам сати разлике. Желимо да аклиматизација и адаптација на олимпијско село прођу што боље. То кажем, јер имамо одређених проблема који нам лебде изнад глава. Две наше важне играчице Соња Петровић и Ана Дабовић, које су нам се прикључиле прошле недеље још увек имају проблем са аклиматизацијом и са великим оптерећењем. Рецимо да је Соња директно из Евролиге где је играла по 40 минута отишла у женску НБА, па се одмах потом прикључила припремама за Игре. То није нимало лако. Верујем у
њих, јер су велики професионалци и верујем у читав тим. Сигурна сам да ћемо све недостатке надокнадити тимски, јер Србија увек када је уједињена, када је тим, онда прави најбоље могуће резултате – истакла је селекторка Марина Маљковић.

 

Екипа је добила слободно вече како би се припремиле за напоран пут. Комплетне
припреме протекле су у великом и вредном раду. Селекторка Маљковић истиче
да постоје ствари којима је задовољна, али да исто тако има одређених
сегмената који нису на најбољем могућем нивоу.

 

– Имаћемо седам дана да све то исправимо. Имамо простора на тренинзима, али исто тако и на припремним утакмицама против Бразила и Аустралије, да се оне одраде што квалитетније. Простора за додатни напредак има, само је основна ствар да у овом путу не изгубимо оно што смо стекле, јер онда све пада у воду. Први тренинг ћемо имати већ у недељу и то после 14 сати пута. Имамо времена и сигурна сам да ћемо спремне дочекати прву утакмицу на турниру против Шпаније – рекла је Марина Маљковић.

 

Српска селекторка је искористила прилику да похвали изложбу Нине Спасојевић
Радојевић „Пре и после Рија – историја“, чијем је отварању присуствовала
комплетна репрезентација.

 

– Нина, Кошаркашки савез Србије и Олимпијски комитет Србије су нам приредили дивно изненађење. Било је емотивно прошетати се главном улицом Београда и видети себе и читав тим на тим сликама. Постајемо све свесније чињенице да ћемо бити на Олимпијским играма. Много смо срећне, то је велика ствар, да имамо и мушку и женску селекцију на Играма. На нама је да и даље радимо, да напредујемо у нашој игри и тек онда можемо да се надамо наставку добрих резултата женске репрезентације. Ни ја, ни моје кошаркашице не желимо да стагнирамо, желимо да идемо даље. Са друге стране морамо да апелујемо на реалност, да идемо корак по корак, да будемо максимално спремне на нешто што
је ново за нас. Другачија је слика у другим спортовима. Погледајте наше
сјајне одбојкашице, где неке играчице трећи пут наступају на Играма. Ми смо бебе за овакво једно такмичење. Моја је одговорност је да припремим девојке за ново искуство и верујем да ћемо све реаговати на прави начин – закључила је Марина Маљковић.

 

Кошаркашице пут Рија крећу у суботу преко Дубаија. Први меч на Олимпијском
турниру играће 7. августа против Шпаније.

Marina IMG-20160725-WA0000