Кошаркашице Србије у понедељак од 20.30 (РТС2) на ЕП играју против
Литваније за треће место у групи
Женска кошаркашка репрезентација у понедељак од 20.30 (РТС2) игра са селекцијом Литваније утакмицу последњег кола друге фазе на Европском првенству у Мађарској и Румунији.

Изабранице Марине Маљковић су већ избориле пласман у четвртфинале, али од исхода дуела са Литванкама зависи да ли ће такмичење у другој фази завршити на трећој или четвртој позицији.

Наш тим је у оквиру групе Ф победио Словачку и изгубио од Шпаније, упркос сјајном отпору, а Маљковићева истиче да је игра против Шпанкиња рецепт за утакмицу са Литванијом.

– Литванија је страшно незгодна, и сви који су их потценили нису се најбоље провели. Имају изузетне играчице на позицијама 2 и 3. Атипичне играчице, јаке, можда мало спорије за позиције на којима играју, то је скроз друга кошарка  однос на Шпанију. Имају добар центарски тандем који добро ради. Не може да их добије тим који није озбиљан, они нису тим са којим се лак игра, јер у овој фази немa слабих тимова. Литванија не игра кошарку коју играју Србија или Шпанија, то је потпуно другачији стил. Али, ако будемо играли као против Шпаније, добићемо – рекла је Маљковићева.

У оквиру последњег кола састају се и Шпанија и Русија, које ће одлучити победника групе, док ће Словачка против Хрватске играти за пролаз у четвртфинале, само уколико Србија савлада Литванију.

Утакмице четвртфинала играју се у среду и четвртак у Будимпешти, где ће бити одиграна и сама завршница шампионата ‘Старог континента’, који траје до 28. јуна.