Кошаркашице Србије у недељу од 19 часова играју финалне ЕП против Француске
Женска кошаркашка репрезентација Србије у недељу од 19 часова играће финални меч Еврoпског шампионата у Будимпешти против селекције Француске. Изабранице Марине Маљковић имаће прилику да донесу највећи успех нашој женској кошарци, уз подсећање да је последње сребро освојено пре 24 године.

После преспаване ноћи, утисци са полуфиналног дуела против Белорусије су још увек у главама, међутим већ од раних јутарњих сати је кренула припрема тактике за финале.

– Још смо у стању ошамућености и шока, али смо исто тако и јаче и срећније због резултата који смо постигле. Припрема финала је већ почела. Чека нас изузетан тим са квалитетним појединцима. Користе највише ротација на турниру. То је тим који најбоље познајем, знам их у душу, али и они мене доста добро познају. Велики фаворити јесу, с обзиром на квалитет и снагу, али ако се ми ујединимо и одиграмо као против Турске, онда можемо свакога да победимо, па и страшне велесиле у женској кошарци – истакла је Марина Маљковић.

Српска селекторка каже да се уопште не враћа на победу нашег тима над Францускињама у припремној утакмици у Лиону, јер ће ово бити потпуно другачији меч.

– Ја ћу у недељу од 19 часова у дворани у Будимпешти држати само још један тренинг, који ће овога пута бити отворен и јавни и гледаће га пре свега цела Србија, па Европа и читав свет. То је све. Бићемо фокусиране и паметне. Желим да одиграмо у нашем стилу, са нашом „лудачком“ енергијом, па да сачекамо 21 сати и онда можемо да се опустимо, јер смо то заслужиле – додала је Марина Маљковић.

Соња Петровић каже да ће све репрезетативке бити наоштрене за финале, уз жељу да од првог минута наметну наш стил игре.

– Још увек нисмо свесне успеха који смо постигле. Можда је тако и боље јер ћемо бити наоштреније за финале. За противника имамо јак тим који је увек у врху. Знамо њихов стил, који је другачији од нашег. Успеле су Шпанкиње да уведу у свој ритам и то је нешто што не смемо да дозволимо да ураде и нама. Циљ нам је да идемо до краја, да дамо све од себе, па да видимо за колико ће то бити довољно – рекла је Соња Петровић.

Јелена Миловановић истиче да је самопоуздање код репрезентативки на високом нивоу и да су свесне да уз најбољу игру нико не може да се супротстави кошаркашкој репрезентацији Србије.

– У финале улазимо тотално растерећено. Испуниле смо очекивања, освојиле смо медаљу за нашу Србију, али зашто би стале сад. Виделе смо да ако одиграмо максимално ангажовано у нашем препознатљивом стилу да онда нико не може да нам се супротстави – истакла је Јелена Миловановић.

Финални меч Србија – Француска игра се у Будимпешти у недељу од 19 часова.