Кошаркашице Србије у среду у Немачкој играју меч квалификација за Еуробаскет 2017

Кошаркашице Србије у среду у Немачкој играју утакмицу четвртог кола квалификација за Европско првенство 2017. године у Чешкој.

Европске шампионке су у суботу доживеле први пораз у квалификацијама на гостовању у Кијеву од Украјине, па се утакмици против Немачке приступа обазриво, без обзира на чињеницу да су први меч против Немица у препуном београдском „Пиониру“ у новембру добиле са 43 поена разлике. На опрез позива селекторка Марина Маљковић, која истиче и бројне реалне проблеме који су у припреми утакмице затекли наш национални тим.

– Надам се да ће пораз од Украјине пробудити тим. Играле смо ми и раније лоше, нисмо увек биле изванредне. И на Европском првенству смо имале нека лоша издања, па и поразе, али смо знале како да се групишемо, да заиграмо као тим све заједно и да упркос свим проблемима побеђујемо. Зато се надам да ће, без обзира на нашу тренутну ситуацију, све репрезентативке реаговати на прави начин, јер нам је ово врло важна и врло тешка утакмица. Немачка има веома незгодан, тежак, мали домаћински терен где играју специфичну кошарку и морамо да будемо максимално концентрисане и фокусиране – каже селекторка Марина Маљковић.

Најбољи стрелац тима Соња Петровић је завршила са терапијама после повреде рамена и биће у саставу у Немачкој, али проблем са повредама имају Јелена Миловановић и Тамара Радочај.

– Соња Петровић је јуче одрадила први лагани тренинг. То јој је био први рад са лоптом од када се повредила пре скоро месец дана на утакмици Евролиге. Јелена Миловановић није тренирала, пошто је на утакмици против Украјине повредила прст десне руке, док је Тамара Радочај синоћ ишла на магнетну резонанцу колена. Све су то неки наши реални проблеми које имамо пред гостовање у Немачкој – истиче Марина Маљковић.

После три одиграна кола, у групи Д Украјина води са три победе, Србија има два тријумфа и пораз, Немачка је трећа са победом и две изгубљене утакмице, док је Луксембург без тријумфа. Меч Немачка – Србија игра се у среду у Васербургу од 19 часова и 30 минута.