Кошаркашице Србије у среду од 19.00 часова играју у Луксембургу

 

Кошаркашице Србије отпутовале су у Луксембург, где их у среду 25. новембра, од 19.00 часова очекује други меч квалификација групе Д за пласман на Еуробаскет 2017.
Србија је у првом мечу квалификација славила у препуном „Пиониру“ против Немачке – 100:57 и селекторка Марина Маљковић каже да су сви у репрезентацији још под утиском величанствене атмосфере са утакмице.
– Утисак из „Пионира“ нам још не избија из главе. Пре свега, желим да се захвалим најмлађима, свим гледаоцима и тренерима клубова из региона који су организовали долазак деце и њихово сјајно понашање на трибинама, што нам је само показало са колико су енергије ушли у читаву причу. Још једном бих хтела да се у име целог тима, а и у своје име захвалим Кошаркашком савезу Србије, а посебно женском сектору на челу са Аном Јоковић, што су организовали догађај на врхунском нивоу. Свака особа која ради у Савезу је имала допринос да овај догађај буде пун погодак… – каже Маљковићева.
Селекторка је рекла да ће против Луксембурга прилику да добију оне играчице које су до сада имале нешто мању минутажу.
– Што се тиче Луксембурга, имам информације о екипи. Погледаћемо још неке снимке, али смо максимално фокусиране на нас и нашу игру. Биће ово прилика да јасно дефинишемо неке ствари, да поједине играчице потврде лидерске позиције и да тако поведу млађе. Евидентно је да ће играчице које су до сада имале мању минутажу добити на овој утакмици већу шансу. Мораће добро да се потруде да ме убеде да их позовем и у фебруару, јер нека нова лица чекају своју прилику. Репрезентативна селекција је сурова, а посебно сада када више немамо само једно окупљање годишње, него имамо акције на свака два месеца – рекла је Маљковићева.
Она каже да ће дуел са Луксембургом пропустити неколико стандардних првотимки.
– У саставу у Луксембургу неће бити капитена Милице Дабовић, која је на дефинитивном лечењу прста до потпуног излечења. Ана Дабовић је добила заслужени одмор, а у Београду је остала и Дајана Бутулија, која се опоравља после операције слепог црева – рекла је Маљковићева.
Јелена Миловановић је рекла да ће задатак њених саиграчица и ње бити да против Луксембурга прикажу исту игру као против Немачке.
– Сви нам говоре да је Луксембург лак противник, али ја никада нисам играла против њих, тако да их не познајем. Играмо на страни, сумњам да ће бити једноставно, али ми смо спремне да пружимо игру као у суботу против Немачке, јер ако буде тако неће бити никаквих проблема. Надам се да ћемо са 2-0 завршити ову прву серију – закључила је Миловановићева.
После Луксембурга, Србија наставља квалификације у фебруару наредне године, када гостује Немачкој и Украјини.