Акција едукативних тренинга у организацији Кошаркашког савеза Србије и Удружења кошаркашких тренера Србије, настављена је у Београду. У дворани „Визура спорт“ у Земуну, наш реномирани стратег Божидар Маљковић током претходна два дана одржао је четири едукативна тренинга. Овом приликом, млади кошаркаши и тренери имали су привилегију да уче од једног од највећих стручњака Европе.

УКТС је дало значајан допринос успеху целе акције. Сходно томе, већини едукативних тренинга у Београду је присуствовало нешто мање од стотину тренера. Ова акција, као и претходне, које су први пут имплементиране у програм КСС, замишљена је као провера најбољих младих играча из одређених региона, како би се стекао увид у њихов тренутни квалитет, што је и примарна идеја ове акције. Уз то, циљ је да се млади играчи сусретну са захтевима познатих стручњака, да изабрани тренери млађих категорија који су присуствовали акцијама стекну увид у учинак кандидата, а да играчи стекну нова сазнања и примене их у раду у својим клубовима.

До сада, на укупно четири овакве акције, у Нишу, Чачку, Новом Саду и Београду, учествовало је више од стотину перспективних играча, од којих ће неки можда једног дана стићи и до репрезентације, као и око четири стотине тренера.

КСС изражава велико задовољство постигнутим ефектом ових едукативних тренинга. Планирамо да ову акцију у наредном периоду подигнемо на још виши ниво…