Селекторка Србије одлучила којих 12 играчица путује у Мађарску
Женска кошаркашка репрезетанција Србије отворила је врата дворане Визура и пред одлазак на Европско првенство омогућила представницима седме силе да присуствују тренингу. Два дана пред одлазак у Сомбатељ, селекторка Марина Маљковић одлучила је да саопшти коначан списак од 12 играчица које ће бранити боје Србије на Евробаскету.

 

– Од данас са нама на тренинзима нису више наша талентована деца Александра Црвендакић и Сања Мандић. Сања је прошле године изборила место међу 12 играчица на Светском шампионату. Овог лета, после доста напорне сезоне није била на траженом нивоу. У сваком случају то је девојка на коју најозбиљније рачунам у будућности. Исто важи и за Александру Црвендакић, која има мали проблем што доминира у млађим категоријама, а овде се тешко сналази. У сваком случају добиле су прецизна упуства шта треба да раде, како би већ од новембра биле уз репрезентацију Србије – истиче селекторка Марина Маљковић.

 

Тим креће пут Мађарске у уторак у раним јутарњим часовима, а први меч одиграће у четвртак против Летоније.

 

– Увелико се спремамо за утакмицу са Летонијом. Дефинитивно нас чека тежак меч. То је тим који је атлетски најбољи у нашој групи, тактички дотеран до детаља. Имају искуство са Џејкобсон и Баско, врло покретне центре којеморамо зауставити у рекету и ту се враћамо на причу о нашем скоку. Биће врлонеугодан противник на старту шампионата и прилика да покажемо од чега смо саткане – каже Маљковићева.

 

Српски тим је прошао припреме на којима је стручни штаб радио на свим ситуацијама које могу да очекују наше кошаркашице на шампионату Европе.

 

– У овом тренутку је најважније да играчице буду спремне и на победе и на поразе. Ово првенство не траје два дана, већ дужи период и сматрам да ће разлику направити тим који и пораз буде видео као мотивацију, а не као кризну ситуацију и који ће на прави начин уживати у победи у датом тренутку, а онда се врло брзо пребацити на кључни циљ – закључила је Маљковићева.

 

Европско првенство у Мађарској и Румунији биће одиграно од 11. до 28. јуна, а наша репрезентација ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.