Српске кошаркашице у петак од 20 сати играју пријатељску утакмицу против Кине
ЖЕНСКА КОШАРКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ УШЛА ЈЕ У БЕОГРАДУ У ПОСЛЕДЊУ ФАЗУ ПРИПРЕМА ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО КОЈИ ЋЕ СЕ ОД 11. ДО 28. ЈУНА ОДРЖАТИ У МАЂАРСКОЈ И РУМУНИЈИ. ПОСЛЕ СКРАЋЕЊА СПИСКА, ПРИПРЕМЕ НАСТАВЉА 15 ИГРАЧИЦА ПОД КОМАНДОМ СЕЛЕКТОРКЕ МАРИНЕ МАЉКОВИЋ.

Српске репрезентативке овог викенда први пут ће се представити београдској публици. У дворани Шумице у петак и недељу од 20 часова, оне ће играти пријатељске утакмице против најбоље селекције Кине.

-Утакмице против репрезентације Кине нам долазе у право време. Не постоји у овом тренутку бољи противник против кога можемо да проверимо колико смо напредовале и на чему још морамо да радимо. Кина је физички веома доминантна репрезентација. Прејаке су поготово на центарским позицијама. Ми смо спремили неке тактичке варијанте и видећемо колико су наше девојке спремне да то спроведу на терену -_ рекла је селекторка Марина Маљковић.

Кина је врло озбиљно приступила овим пријатељским дуелима.
Репрезентацију која је пета на свету, представља изузетно бројна делегација.

– Од почетка припрема играле смо на Златибору, па у Вршцу и сада долазимо до Београда. Мислим да ће ово бити две вредне утакмице за гледање. Позивам публику да дође у Шумице и у петак и у недељу, јер би нам подршка са трибина много значила – истиче Марина Маљковић.

Први дуел Србије и Кине на програму је у петак у 20 часова, а други се игра у недељу у исто време уз директан пренос на РТС-у. Улаз у дворану Шумице је слободан.