Селекторка женске сениорске репрезентације Србије, Марина Маљковић, сматра да је освајање четвртог места на „Еуробаскету 2013“ и пласман на Светско првенство наредне године огроман успех коме се мало ко надао:

– Нисмо успеле да дођемо до победничког постоља, али четврто место има сјај медаље. Зато желим да честитам не само девојкама које су играле на шампионату у Француској, већ и свим кошаркашицама које су биле са нама на почетку овог пута, од квалификација за Европско првенство које смо играле прошле године. Ово је огроман успех, иза нас су такве велесиле у женској кошарци, као што су Чешка, Русија, Белорусија, Хрватска, Италија. Треба ли подсећати колико ове нације улажу у кошарку, колико имају регистрованих кошаркашица, колико тренера.

О мечу за треће место и поразу од селекције Турске, Марина Маљковић је имала кратак коментар:

– Нисам личност, ни тренер, који тражи алиби у било којој ситуацији. Као спортисти, неком ко увек жели победу, жао ми је због пораза, пропуштене шансе да освојимо медаљу. Све сте видели, борили смо, покушали да парирамо… Међутим, треба бити реалан. Турска већ годинама највише улаже у женску кошарку, биће домаћин Светског првенства, има најбољу лигу у Европи.

Селекторку Марину Маљковић су већ на званичној конференцији за медије у Француској, питали за даље планове, о амбицијама Србије на Светском првенству у Турској:

– Одмах по доласку у Београд морамо направити детаљну анализу свега урађеног у досадашњем периоду, видети шта и како даље. Оно што сам сигурна направљен је велики корак напред, велики број девојчица у Србији се већ у току шампионата у Француској уписао у школе кошарке – поносно је закључила Марина Маљковић.