Српске кошаркашице у суботу од 19 часова играју против Хрватске на ЕП
После победе на старту Европског шампионата у Мађарској и Румунији против Летоније 76:60, репрезентативке Србије у суботу од 19 часова играју меч против Хрватске.

Убедљив тријумф у првом мечу није успавао изабранице Марине Маљковић, поготово због чињенице да је селекторка истакла да очекује много бољу игру Србије у наставку шампионата.

– Чека нас веома неугодан меч против Хрватске која ће бити максимално испраћена од својих навијача, којих има доста у овим крајевима. Без обзира на састав у коме ће наступити због бројих повреда, то је тешка екипа, коју ми свакако можемо да победимо, али само са истим нашим рецептом који се не мења, а то је јак интезитет и препознатљива игра Србије. Очекивало се да ће Русија много лакше изаћи на крај са њима на старту, па ће нам и то послужити као опомена да не смемо да се опуштамо – каже селекторка Србије.

Она истиче да ће то бити потпуно другачија утакмица од Летоније, па ће јој и приступити на другачији начин.

– За разлику од Летоније, која је атлетски слична нашој екипи, Хрватска игра другачију кошарку, тако да је веома важно да наметнемо наш ритам. Морамо бити веома опрезне, јер је реч о квалитетном саставу у коме поштујем Луцу Иванковић, Иву Циглар, Иву Слишковић и друге. Само уз квалитетан приступ можемо да се надамо још једној победи – истиче Марина Маљковић.

Данијел Пејџ је и током припрема, али и на првој утакмици на шампионату показала својим односом према игри, квалитетом и борбом да је велико појачање за српску репрезентацију.

-Познајем неколико хрватских играчица против који сам играла до сада у каријери. Очекујем да ћемо исправити грешке које смо направиле против Летоније. Битно је да одиграмо у нашем стилу, суперагресивно у одбрани и у нападу, како би уписале нову победу – закључила је Данијел Пејџ.

Утакмица Србија – Хрватска игра се у Сомбатељу у суботу од 19 часова уз директан пренос на РТС2.