Селекторка пружа шансу најмлађима

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић одредила је 12 играчица које ће носити дрес наше екипе на Олимпијским играма у Рију. Уз капитенку Милицу Дабовић у авиону за Рио ће бити још и: Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Драгана Станковић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

– Желим да се захвалим не само Тијани Ајдуковић, Маји Шкорић и Сањи Мандић, него и свим девојкама које су биле са нама на припремама, а то су и Милена Марјановић, Биљана Стјепановић, Александра Станаћев и Сања Орозовић јер су оне својим професионализмом и ведрим духом допринеле добром раду и добром тренингу, тако да у овом моменту можемо заиста бити задовољни првом недељом у Београду, па Златибором и оним што се сад и видело против репрезентације Турске. Донела сам одлуку да водим две најмлађе играчице Александру Црвендакић и Драгану Станковић, јер желим да пружим шансу будућности наше кошарке. Размишљам да Србија и после мене буде најбоља могућа. То је једини разлог моје одлуке. У наредне две недеље до почетка Игара потрудићемо се да исправимо све грешке, а грешака има и то доста, али мислим да ако наставимо да радимо овим темпом, да ћемо, уз аклиматизацију у Рију спремно дочекати почетак Олимпијских игара – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Српске кошаркашице су слободан дан после две утакмице против Турске искористиле за тимско фотографисање, које је, као и обично, протекло у изванредној атмосфери. Екипа ће у Београду тренирати до суботе, када ће преко Дубаија кренути за Рио. До почетка такмичења и прве утакмице против Шпаније 7. августа, одиграће две пријатељске утакмице против Аустралије и Бразила.