Селектор златних српских кошаркашица Марина Маљковић отворила је у ОШ „Михаило Петровић Алас“ у Београду бесплатну школу кошарке за све девојчице које похађају основну школу. Тренинзи ће се одржавати сваке суботе и недеље од 14.00 до 16.00 часова током текуће школске године, а радиће се по програму Марине Маљковић.
– Нисам имала мира после освајања медаље и 28. јуна сам кренула да размишљам шта могу да урадим даље, јер смо у сениорској конкуренцији дошли до врха. Логично је било да се спустимо доле, да кренемо да стварамо базе и да идемо у крајеве и места где нема женске кошарке. Желимо да направимо лепу причу, да девојчицама омогућимо да се баве спортом и да им дамо прилику да се заљубе у кошарку. Желим да се захвалим општини Стари град, као и Основној школи „Михаило Петровић Алас“, који су препознали нашу идеју и омогућили да се започне, надамо се, један успешан пројекат – рекла је Марина Маљковић.
Она је истакла да је ово само почетак и да се нада да ће општина Стари град бити прави пример и свим осталим општинама у Србији, али и Републици Српској, јер је циљ да бесплатне школе кошарке за девојчице заживе свуда где постоји интересовање.
– Наш циљ је да се што више девојчица бави кошарком, што у неком даљем раду може да нам омогући стварање неке нове Соње, Ане, Тамаре, Дајане, Милице, Јелене… Ако једна од ових девојчица буде будућа репрезентативка, онда смо направили огроман резултат. Оно што је прва и основна ствар коју тражим у сениорској репрезентацији и на чему ћу инсистирати и овде јесте да девојчице које буду део овог пројекта постану добри људи. Ја, али и сви остали који раде на овом пројекту, имаће велику сатисфакцију ако успемо у томе. Бићу спремна, као и све моје кошаркашице, да испратимо ову причу на најбољи могући начин. Као што у репрезентацији дајемо себе и причамо стално о посвећености, и овде ћемо се пуног срца посветити Србији и нашој деци – закључила је Маљковићева.