Српска женска кошаркашка репрезентација добија појачање Селекторка српске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић позвала је Соњу Петровић да се прикључи припремама нашег националног тима за Европски шампионат који ће се у јуну играти у Мађарској и Румунији. Српска кошаркашица је ове сезоне била најбоља играчица УСК–а из Прага, са којим је освојила титулу европског првака. Она је у просеку бележила 14 поена и 7 скокова, а такође је освојила и дуплу круну у Чешкој.

Још на почетку припрема сам наглашавала и инсистирала на томе да ћу урадити све што је потребно да бих омогућила да Србија оде на Олимпијске игре. Да би остварили тај циљ морамо да рачунамо на све расположиве снаге. Биће ово једно од најјачих континенталних шампионата у последњој деценији и због тога и ми морамо да будемо у најјачем могућем саставу. Верујем да ће Соњино присуство позитивно утицати на наш тим и да ће нам донети додатни квалитет. Није остало још много до почетка, зато морамо да дамо све од себе како би спремно дочекале дуел са Летонијом 11. јуна – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Соња Петровић има 26 година и висока је 185 центиметара. У својој каријери наступала је и за Црвену звезду, Барселону, Бурж, Чикаго и Спартак из Москве, а има освојене три Евролиге и била је најбоља млада кошаркашица у избору ФИБА 2007. године.

Пресрећна сам што сам се вратила у репрезентацију. Сан сваког играча је да представља своју земљу, а моје узбуђење не може бити веће, поготово што ће се Србија борити за пласман на Олимпијске игре. Потрудићу се да се што пре уклопим у тим. Већину играчица познајем, јер смо играле заједно или у репрезентацији или у клубовима. Имам велику жељу да свој посао урадим најбоље могуће и да позитивно утичем на добре резултате наше репрезентације – каже Соња Петровић.

Еуробаскет се одржава од 11. до 28. јуна у Мађарској и Румунији, где се Србија такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.