Српске кошаркашице припреме за ЕП настављају у Београду 
Женска кошаркашка репрезентација Србије после Златибора, Лиона и Вршца припреме за Европски шампионат у Мађарској и Румунији наставља у Београду. План се испуњава, а припремне утакмице показују на којим сегментима игре треба додатно радити.

Пред почетак последње фазе припрема, првобитни списак од 18 играчица, коме је у недељу додата и Соња Петровић скраћен је за четири имена. Припреме наставља 15 кошаркашица, пошто се селекторка захвалила на сарадњи и уложеној енергији Биљани Стјепановић, Јовани Вукоје, Александри Станаћев и Јефимији Каракашевић.

-Улазимо у завршни део припрема, где се одређене ствари кристализују и где ћемо се максимално посветити детаљима тактичке природе. Биљани, Јовани, Александри и Јефимији се захваљујем на досадашњем раду. Оне су својим професионализмом и ведрим духом много допринеле од почетка припрема да ова репрезентација добро живи и спрема се за највећа искушења – истакла је селекторка Марина Маљковић.

У Београду у дворани Визура рад настављају Милица и Ана Дабовић, Тамара Радочај, Дајана Бутулија, Сања Мандић, Саша Чађо, Александра Црвендакић, Невена Јовановић, Соња Петровић, Кристина Топузовић, Данијел Пејџ, Сара Крњић, Тијана Ајдуковић и Јелена Максимовић, а екипи ће се ускоро прикључити и Јелена Миловановић која се тренутно налази у Сједињеним Државама на WНБА кампу.

Наш национални тим у петак и недељу од 20 сати у дворани Шумице одиграће двомеч против селекције Кине, пете репрезентације на свету, што ће бити изузетна прилика да београдска публика поздрави најбоље српске кошаркашице.

Еуробаскет ће бити одржан у Мађарској и Румунију од 11. до 28. јуна. Србија ће да се такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.