Марко Кешељ дао је огроман допринос победи репрезентацији Србије против Израела. Поред пет постигнутих тројки, успео је да оствари четири веома важна офанзивна скока у одлучујућим тренутцима:

– Била је изузетно тешка утакмица, трећа у три дана. Израелци су покушали да нас изнененаде чудним, комбинованим одбранама и доста дуго су успевали у томе. Међутим, успели смо да крајем треће и током целе четврте четвртине да заиграмо одбрану како треба, изрегулишемо скок и стигнемо до веома важне победе. Имамо дан одмора, да предахнемо и спремимо за две најважније утакмице у првој фази шампионата.

Следећа утакмица је против селекције Немачке?

– Сигурно је само да неће бити лако. Немачку предводи Дирк Новицки, један од најбољих играча данашњице. Спремни смо да поднесемо његових 20 поена колико постиже у просеку, али морамо да од самог почетка меча да будемо борбени и концентрисани, а не као данас да будемо у заостатку и стрепимо за тријумф до самог краја– истакао је Марко Кешељ.

Душко Савановић био најефикаснији у репрезентацији Србије са 24 постигнута поена:

– Био сам добар, али ништа не бих урадио без саиграча. У кошарци не мора да значи да је онај ко је дао највише поена и најбољи. Момци који играју са мном су такође заслужни за победу, борили су се, скакали, нису одустајали ни кад је проитвник имао велику предност…Пребродили смо резултатску кризу и мислим да је одлика великих екипа да побеђују и кад не играју добро. Тешко може да се поклопи да свих дванаест играча увек буде у доброј форми. То нам се поклопило прошле године и можда није било реално. Осцилације су могуће и екипа која најбоље усклади тим током шампионата највише ће профитирати. Ми сада мамо четитри или пет играча који су у солидној форми, остали је још траже.