Репрезентација Србије, играчице рођене 1996. године и млађе, поражена је од селекције Немачке у оквиру трећег кола групе „Б“ Европског првенства које се одржава Матосињосу (Португалија). Изабранице селектора Богдана Буља скупо је коштало лоше прво полувремене, посебно уводна четвртина у којој су српске кошаркашице имале великих проблема како у фази напада, тако и у одбрани.  Наш млади тим је у веома раној фази меча био суочен са заостатком од 17 поена разлике, али је великом борбеношћу у самој завршници успео да дође до изједначења. Међутим, у финишу није било довољно концентрације, али ни спортске среће: Србија -Немачка 61:63 (11:25, 12:10, 20:14, 18:14). Са скором 1-2 Србија је заузела треће место у групи „Б“ и у среду у осмини финала Европског првенства играће против другопласиране екипе из групе „А“, селекцијом домаћина Португалије.

И трећи меч на шампионату у Матосињосу наш млади тим почео је веома лоше. Ређали су се промашаји као на траци, одбрана није била на високом нивоу, што су расположене Немице умеле да казне. Ривал је после шест минута повео са 2:13, нешто касније и са рекордних 4:21. У финишу прве четвртине Кристини Арсенић, придружила се Александра Црвендакић тако да су српске кошаркашице успеле да коначно дођу до препознатљиве игре. Изабранице селектора Буља зиграле су после тога далеко агресивније у одбрани, више од пет минута нису дозволиле Немачкој да поентира, што је утицало на смањење заостатка – 18:26. Ипак, у нападу готово ништа није функципнисало ни у завршници првог полувремена. Са процентом шута из игре од 19% (31-6) српске кошаркашице нису могле боље од 23:35 после првих 20 минута сусрета.

Иако им је мало тога полазило за руком, репрезентативке Србије нису одустајале у намери да дођу до тријумфа. Показале су огромну жељу и борбеност и преко капитена Александре Црвендакић у 30. минуту смањиле на 43:49.  Имале су српске кошаркашице неколико приклика да се још више приближе, али је ривала у последњих пет минута ушао са предношћу 52:59. Тројком Јоване Ногић Србија је дошло до 59:61 у 38. минуту, да би сјајна Црвендакић донела изједначење – 61:61. Међутим, у последњих 110 секунди наш млади тим није успео да поентира, да би тријумф Немачкој донела Илмбергер – 61:63.

СРБИЈА: Зец 2, Стевановић, Катанић 2, Субашић 5, Богићевић 2, Арсенић 8, Цукић, Црвендакић 18, Спасојевић 8, Војиновић 5, Илић, Ногић 11.

НЕМАЧКА: Клуг 2, Шток, Вилке 12, Корнер 7, Родефелд 7, Венке, Здравевска 4, Стах 17, Блуме 6, Илмбергер 8, Шинкле, Сола.