Репрезентација Србије, играчице до 16 година старости, заузела је 10. место на Европском првенства које је данас завршено у Матосињосу (Португалија). Изабранице селектора Дејана Мудреше у последњем мечу на шампионату, у борби за пласман за девето место, поражене су од селекције Немачке. Српске кадеткиње су биле равноправане, ако не и боље, до 26. минута, кад физички далеко снажнији ривал прави одлучујућу предност и долази до тријумфа: Србија – Немачка 45:57 (24:12, 15:13, 12:23, 8:11).

Серијом 5:0 српске кадеткиње почеле су последњи меч на шампионату у Матосоњосу. Међутим, како је дуел одмицао физички далеко снажнија селекција Немачке је преузимала контролу и 12. минуту повела са 18:14. Колективном игром и снажном одбраном наш млади тим је све боље парирао, а после успешне акције Теодоре Турудић у финишу првог полувремена поново прешао у вођство – 25:22.

Изједначена борба у другом полувремену водила се до 26. минута и резултата 31:31. Међутим, Немице до краја треће четвртине праве серију 15:6 и стичу испоставило се кључну предност – 46:37. Разиграле су Каролин Цоков и Најра Сабали најбоље играчице ривала, док је у нашим редовима бриљирала само Теодора Турудић. Смањиле су српске кадеткиње на 54:44 у 37. минуту, али то је било све што су успеле да ураде до краја сусрета – 57:45

Девојке су пружиле максимум. Током читавог тока турнира имали смо проблема на поцизији организатора игре, јер је само Невена Димитријевић могла да одговори захтевима великог такмичења. Овај пласман је реалност, иако смо можда могли и до четвртфинала, али тешко боље од осмог места. Готово сви ривали су пуно физички јачи од нас. Ипак, на ове девојке, које још треба да раде и напредују, треба свакако рачунати у следећим репрезентативним акцијама- закључио је Дејан Мудреша, селектор српских кадеткиња.

СРБИЈА: Катанић, Наумчев, Јокић 2, Димитријевић, Ђорђевић 5, Турудић 16, Тешић, Зукановић, Јелић 5, Вуловић 5, Јаковљевић 9, Митровић 3.

НЕМАЧКА: Оелм 2, Дауб 6, Цоков 12, Строцик, Фурман 2, Фибих, Гејселсудер 9, Еленридер, Шинкел 5, Кол 4, Сабали 10, Шифер 7.