Репрезентација Србије, играчице до 16 година старости, завршила је први део Европског првенства које се одржава у Матосињосу (Португалија) са сва три пораза. Изабранице селектора Дејана Мудреше у оквиру трећег кола групе „Ц“ поражене су од селекције Француске, иако су пружиле далеко бољу игру него у дуелима са Белгијом и Немачком. Ривал је на почетку сусрета повео са 11:0 што је одредило даљи ток ове утакмице која није имала превелики резулатски значај за обе екипе: Србија – Француска 50:57 (12:17, 13:18, 13:12, 12:10). У наставку шампоната српске кадеткиње ће се борити за опстанак у елитној дивизији.

Ако се изузме уводних пет минута, кад је селекција Француске повела са 11:0, српске кадеткиње су у првом полувремену сасвим добро парирарале једном од главних кандадата за златну медаљу. Успевао је наш млади тим да парира у скок игри, био пожртвован у дефанзивним задацима, али је неефикасност и на овом мечу била далеко највећи проблем. Успела је Србија да преко одличне Марте Вуловић смањи на 14:17 на старту друге деонице, држала дуго резултатски прикључак, али је у финишу првог полувремена ривал поново стигао до двоцифрене предности – 25:35.

Са још више енергије и жење су изабранице селектора Мудреше кренуле у друго полувремен, дозволиле ривалу само четири поена у интервалу од пет минута, али поени Невене Наумчев и Мине Ђорђевић нису били довољни да се превише смањи разлика – 33:39. Францускиње су затим направиле серију 5:0, на коју су истом мером узвратиле Нуамчев и Катанић – 38:44. Утакмица је ипак била убрзо преломљена кад Францускиње погађају две тројке и долазе до вођства 38:50 у 32. минуту. Одиграо је наш млади тим веома борбено до самог краја и изборио се више него частан пораз – 50:57.

СРБИЈА: Катанић 5, Наумчев 16, Јокић, Димитријевић 3, Ђорђевић 12, Турудић 2, Тешић, Зукановић, Јелић, Вуловић 10, Јаковљевић, Митровић 2.

ФРАНЦУСКА: Жано, Бретањ 4, Сисоко 4, Фофана 2, Њаго 2, Мбаје 9, Франшлен 8, Сен-Мартен 4, Пуј 5, Тан 9, Мбанду 8, Бремо 2.