Пред младом женском репрезентацијом Србије, играчице рођене 1997. године и млађе, је свакако најважнији меч на Европском првенству које се одржава у Матузињошу (Португалија). Изабанице селектора Богдана Буља се у осмини финала (среда, 21:45) састају са селекцијом Мађарске. Тај дуел одредиће која од ове две екипе наставља борбу за висок пласман и медаље, а којој предстоји битка за опстанак у „А“ дивизији европске кошарке.

Наш млади тим је у првој фази шампионата савладао селекцију Холандије, а доживео поразе од Русије и Турске. Репрезентативке Србије имале су пуно успона и падова на ова три драматична сусрета, али то све пада у воду пред први елиминациони меч на Европском првенству. Практично, за све екипе од осмине финала почиње шампионат и права узбуђења.

– Одиграли смо три тешке утакмице на један посед. Свака од њих била је специфична и различита по физиономији екипа и начину на који играју. Са једне стране било је тешко прзо се прилагодити, а са друге стране то би требало бити и одређена предност и искуство за утакмице које следе – оцена је Богдана Буља.

Селектор наше У20 репрезентације свестан је квалитета селекције Мађарске која је на старту шампионата убедљиво савладала селекцију Феанцуске.

– Очекује нас озбиљан противник. Селекција која игра се великим фондом играчица, са пуно транзиције коју морамо да зауставимо. Мишљења сам да је наша страна жреба доста уједначенија и да ће нијансе одлучивати. Имамо довољно времена да се опоравимо и спремно дочекамо сусрет против селекције Мађарске – закључио је селектор нашег младог тима Бодан Буљ.

У случају тријумфа против Мађарске репрезентација Србије ће се у четвртфиналу састати са победником дуела Шпанија – Литванија.