У београдској дворани „Шумице“ од 3. до 5. јуна одржаће се међународни турнир за кошаркашице „Трофеј Београда 2012“. На турниру ће поред репрезентације Србије учествовати селекције Румуније, Израела и Италије. Свим екипама ово ће бити последња провера пред почетак квалификационих мечева за пласман на Европско првенство у Француској 2013. године.

– Велико нам је задовољство да после 2005. године Србија поново буде домаћин веома јаког међународног турнира. Учинићемо све да „Трофеј Београда“ постане традиционалан. Због тога верујем да ће љубитељи женске кошарке у великом броју доћи у дворану „Шумице“ уживати у добрим мечевима и поздравити нашу репрезентацију која је добрима играма на контролним мечевима у Словенији и Немачкој најавила добру форму пред почетка квалификација за Европско првенство – истакла је Ана Јоковић,потпредседница КСС, задужена за женску кошарку.

– Приликом прављења планова за повратак женске кошарке на некадашње стазе успеха један од задатака била је и организација квалитетног турнира у Београду. Због тога смо сви захвални Кошаркашком савезу Србије што ће се у „Шумицама“ одржати „Трофеј Београда 2012“. Поред нашег тима, учествују још три веома квалитетне селекције које очекују такође квалификациони мечеви за Европско првенство – констатовала је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

После утакмица у Словенији и Немачкој, најбољим кошаркашицама Србије дуели са Израелом, Румунијом и Италијом биће последње провере пред први квалификациони меч са Црном Гором на Цетињу 13. јуна.

– Свих 16 кошаркашица које конкуришу за наступ у квалификацијама добиће прилику у „Шумицама“. Ротираћемо, играти са 12 или 13 играчица, као што је био случај у Словенији и Немачкој. Уз екипу ће, на жалост на трибинама, бити повређена Саша Чађо, као и Јелена Миловановића и Дајана Бутулија које се враћају са рехабилитационог опоравка из Шпаније. О њиховом статусу и стању повреда знаћемо више после завршетка турнира – закључила је Марина Маљковић.

 

РАСПОРЕД МЕЂУНАРОДНОГ ТУРНИРА „ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2012“

Недеља 3. јун 2012.

ИТАЛИЈА – ИЗРАЕЛ (18:00)
СРБИЈА – РУМУНИЈА (20:30)

Понедељак 4. јун 2012.

ИТАЛИЈА – РУМУНИЈА (18:00)
СРБИЈА – ИЗРАЕЛ (20:30)

Уторак 5. јун 2012.

РУМУНИЈА – ИЗРАЕЛ (18:00)
СРБИЈА – ИТАЛИЈА (20:30)

Улаз у дворану „Шумице“ за све утакмице „Трофеја Београд 2012“ је бесплатан.