ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕГА БЕМАКС 53:74 (19:17, 10:26, 13;17, 11:14)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глушац 6 (8 ск), Шинобад, Недељковић, Остојић 6, Бијелић 6, Стоиљковић 2, Бошњак 12 (10 ск), Тешић 3, Господинов 2, Ковачевић 1, Брзаковић, Благојевић 15 (16 ск).

МЕГА БЕМАКС: Петојевић 2, Пећанац, Гушић 3, М.Андрић 19 (9 ск), Ђорђевић 5, Бараћ 2, Ковачевић 2, Паунович 17 (9 ск), Л.Андрић 2, Агоч 18 (9 ск), Кртинић, Ерић 4.

У финалу Беобаскет Мини купа, који се први пут ове године одржава паралелно са завршним турниром Купа Радивоја Кораћа, пионири Мега Бемакса убедљиво су савладали вршњаке из Црвене звезде и освојили трофеј.

Прва четвртина протекла је у врло изједначеној игри, о чему сведочи и резултат после десет минута игре – 19:17 за црвено-беле. Међутим, у другој деоници Мега је појачала ритам и у 15. минуту стигла до предности 31:24. Пионири Звезде су у другој деоници правили превише грешака, које су играчи Меге константно и паметно кажњавали, па су на полувреме отишли са великих „плус 14“ (43:29).

На старту другог полувремена пионири Црвене звезде су покушали да се врате у меч и ухвате прикључак, али је екипа Мега Бемакса потпуно контролисала игру и резултат, да би пред крај треће деонице стигла и до највећих 58:35.

И у четвртој четвртини меч је текао у истом ритму, а највећу предност Мега је имала два минута пре краја – 72:48, али је тада већ све било одавно решено.

После финала, уследила је церемонија доделе награда. Испред КСС, потпредседник за такмичења Душан Пројовић доделио је плакету представнику агенције „Беобаскет“ Бранимиру Тадићу.

Сребрне медаље пионирима Црвене звезде МТС и бронзане медаље пионирима КК Партизан доделили су генерални секретар Регионалног кошаркашког савеза Источне Србије Александар Јоцић и комесар лига млађих категорија КСС Бојан Поповић.

Златне медаље пионирима Мега Бемакса уручио је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, а пехар потпредседник за мушку кошарку Игор Ракочевић.

За најбољег играча турнира проглашен је кошаркаш Мега Бемакса Стефан Агоч.