МЕГА БЕМАКС – ДИНАМИК 94:79 (18:18, 35:19, 26:23, 15:19)

У трећем четвртфиналном мечу Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа Мега Бемакс је победила Динамик и обезбедила пласман у полуфинале, где ће у суботу од 21.00 играти са бољим из меча Партизан НИС – Златибор.

Уводни минути донели су прилично изједначену игру, о чему говори и резултат на крају прве деонице – 18:18. У другој четвртини, Мега је појачала ритам и казнила неколико грешака Динамика, па је у 17. минуту повела 40:27, а два минута касније и са „плус 16“ – 48:32. На велики одмор Мега је отишла са 16 поена вишка – 53:37.

И у другом полувремену Мега је потпуно контролисала резултат и дешавања на терену. Екипа тренера Дејана Милојевића све време је држала двадесетак поена предности, а Динамик је само једном пришао на „минус 16“.

Екипа Мега Бемакса рутински је привела меч крају и заслужено иде у полуфинале.

Комплетну статистику са меча можете видети овде

http://www.kss.rs/game/?gameId=4111351&seasonId=101855

 

Мирослав Николић, тренер Динамика

– Велика је разлика између јадранаца и екипа из наше лиге… Мега је вечерас показала да је и ментално и атлетски, да је свуда боља. Наметнули су нам своју игру, борбеност, трчање, нисмо могли да их пратимо дуже од 15 минута. Заслужено су победили, а нама остаје да се даље развијамо и растемо. Желим срећу Меги у наставку такмичења.

Дејан Милојевић, тренер Мега Бемакса

– Добро смо припремили утакмицу, Динамик нас је прошле године победио у домаћем првенству, показали су и ове сезоне да могу сваког да победе. Јесмо реално квалитетнији, али морамо да будемо максимално ангажовани да бисмо их надиграли. Имали смо 21 скок више од противника, играћемо много утакмица ове сезоне са Динамиком и верујем да ће бити много теже него што је било данас.