МЕГА ЛЕКС – ДИНАМИК 84:57 (26:17, 21:12, 26:10, 11:18)

У првом дуелу другог четвртфиналног дана, екипа Мега Лекса је лако и убедљиво савладала Динамик резултатом 84:57 и пласирала се у полуфинале, где ће у суботу од 21.00 час играти са бољим из сусрета Партизан НИС – Дунав.
У првој четвртини гледали смо прилично изједначену утакмицу, иако се Мега у седмом минуту одвојила на 18:12. Обе екипе су се углавном ослањале на шут са дистанце и за три поена, а Мега је на крају деонице стекла солидних 26:17.
Почетак друге четвртине протекао је доминацијом екипе тренера Дејана Милојевића, која се у 16. минуту одлепила на 34:20, а на велики одмор отишла са великих 47:29.
Јарамаз, Самарџиски и остали појачали су ритам у трећој четвртини и брзо се одлепили на недостижних „плус 31“ у 25. минуту – 63:32, а затим и највећих 71:36 четири минута касније. До краја утакмице, Динамик је поенима са дистанце успео минимално да ублажи убедљив пораз.

Комплетну статистику са меча можете видети на овом линку

http://www.kls-live.com/live.php?id=meg_dyn

Дејан Милојевић, тренер Мега Лекса

 – Задовољан сам и игром и победом. Имали смо прави однос, па је из њега наш квалитет и дошао до изражаја. Ипак, ово је тек први од три корака које треба начинити како бисмо освојили Куп. Сад нас чека дуел са Партизаном у коме очекујем победу…

Мирослав Николић, тренер Динамика

 – Нико није направио тим за две године, а нама је то успело. Међутим, за сада нас интересује само КЛС и пласман у Суперлигу. Огромна је разлика између КЛС и АБА, видело се то и на овом мечу. Нисмо могли ни лопту да преведемо, па шта онда да тражимо!? Неки играчи морају да прележе „дечије богиње“ и да кроз неколико година покажу шта умеју…