Дванаести меморијални турнир ветерана који носи име „Драгиша Шарић“, одржаће се у Београду 29. и 30. новембра 2019. уз учешће 71 екипе ветерана и ветеранки, 56 мушких и 15 женских, који на паркет излазе у част некадашњег играча и тренера Партизана.

Овом поводом данас је у „Кући кошарке“ одржана конференција за медије, којој су, међу бројним учесницима и пријатељима турнира, присуствовала велика имена из света кошарке Душан Ивковић, Мирољуб Дамјановић, Иван Сарјановић, Снежана Зорић, Владислав Лучић, Биљана Мајсторовић Радослав Петровић и многи други…

Госте су дочекали водећи људи организације овог престижног турнира ветерана Миодраг Марић и Бојан Спасојевић. У име организатора, Мишко Марић је истакао да се утакмице играју у дворанама Мала Визура, Визура спорт, Визура Тошин Бунар, Пинки, Спортски центар „Мастер“ и „Хали спортова Ранко Жеравица“, а да се финалне утакмице одржавају у хали Визура спорт у Земуну 30. новембра.

На конференцији су о легендарном Драгиши Шарићу и самом турниру уз бројне епитете говорили Душан Ивковић, генерални секретар КСС Златко Болић који је био Шарићев саиграч, Снежана Зорић, Радослав Петровић, Јадран Вујачић и Миодраг Марић.

И ове године ће на меморијалу „Драгиша Шарић“ учествовати бројне екипе из иностранства, и то из Румуније, Италије, Немачке, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније, Словачке, Турске, Израела и једна мешовита екипа Светске ветеранске кошаркашке федерације – ФИНБА.

Драгиша Шарић је изненада преминуо у јулу 2008. године на одмору у Пули. У то време, он је био помоћни тренер КК Партизан.Током играчке каријере, Шарић је наступао за Радник, Ушће, Војводину, Партизан, Профиколор, Хонвед и Беобанку, док је последњу сезону као играч провео 1999. године на Исланду.

Као тренер, Драгиша Шарић је радио у београдским Лавовима, Војводини, Визури, Мега Исхрани и Партизану.