Универзитетска репрезентација Србије успешно је стартовала на Медитеранским играма у Мерсину (Турска). Изабраници селектора Оливера Поповића савладали су у првом колу „Б“ групе селекцију Италије. Српски академци су већ у седмом минуту стекли 16 поена предности (19:3) коју су борбеном игром задржали до самог краја: Србија – Италија 77:64 (20:10, 18:17, 19:16, 20:21).

Србија је фуриозно почела утакмицу и експресно стекла двоцифрену предност, која је у седмом минуту износила рекордних 19:3. Све је у нашем тиму беспрекорно функционисало до почетка последњег периода кад су „азури“ серијом 10:1 успели да у 33. минуту смање на 58:53. Међутим, финиш утакмице припао је српским академцима. Ђорђе Дреновац и Никола Калинић су углавном са линије слободних бацања, одбили преостале атаке ривала и обезбедили Србији убедљив тријумф на старту такмичења.

Тријумф против веома снажне селекције Италије, наши репрезентативци посветили су капитену Стефану Живановићу, који је на почетку утакмице после једног пожртвованог пада, ударио лицем у паркет и поломио два зуба, али је ипак на терену издржао свих 40 минута. Према речима физиотерапеутаАлександра Јаковљевића, Живановић ће бити спреман за следећи меч против селекције Туниса.

– У овом тренутку најважнија је победа. Види се да нисмо имали припремне утакмице и да смо кратко на окупу. Има доста ствари којима можемо да будемо задовољни, али и оних које треба да поправимо. Приступ и одбрана су били на високом нивоу. Напад још не функционише како смо замислили, међутим има довољно времена да све дође на своје место – истакао јеОливер Поповић, селектор Универзитетске репрезентације Србије.

СРБИЈА: Димић 6, Јовић 12, Марковић 10, Живановић 6, Калинић 15, Човић, Арнаутовић, Дреновац 14, Мајсторовић 2, Малешевић, Балабан, Настић 12.

ИТАЛИЈА: Амићи, Билиња, Ћерви 2, Курно 7, Де Николао 11, Ђентиле, Магро 4, Мацола 3, Мораскини 20, Натали 1, Витали 11, Зерини 5.

Следећи меч на Медитеранским играма у Мерсину репрезентација Србије игра у петак од 14:30 часова против селекције Туниса.