У оквиру програма квалитетног развоја играча, континуираног праћења и индивидуалног техничко-тактичког усавршавања, наш познати стручњак Милан Минић одржаo је у Врању едукативне тренинге за играче 1999. и 2000. годиште из Источне и Јужне Србије.

Тренинзима у спортској дворани „Врање“ присуствовали су и тренери из региона и играчи млађих категорија локалних клбова, а одржани су уз велику помоћ града Врања и локалног Кошаркашког клуба Пантери, који су били љубазни домаћини и обезбедили дворану и све пратеће потребно за реализацију програма.

Тренеру Милану Минићу асистирали су помоћни тренери У18 репрезентације Србије Владимир Златановић и Душан Стојков, као и регионални тренери.

Тренинзима су присуствовали потпредседник за мушку кошарку КСС Игор Ракочевић, директор мушких репрезентативних селекција Владимир Кузмановић, стручни сарадник КСС Гордан Тодоровић и регионални стручни сарадник Иван Здравковић.

На позив градоначелника Врања Слободана Миленковића, делегација КСС посетила је Скупштину града, где су разговарали о развоју кошарке у овом граду.