Миленко Тепић био један од најзаслужнијих за премијерну победу репрезентације Србије на Европском првенству у Литванији:

– Најважнија је победа. Појединачни учинци су занемарљиви. Победили смо великог ривала. Тријумф од 12 поена разлике није занемарљив у случају да се створи неки круг на крају прве или друге фазе шампионата. Одиграли смо врло добро већим делом сусрета. Било је и падова, али нисмо паничили, успели смо брзо да се консолидујемо и да узвратимо истом мером.

Милан Мачван одиграо једну од најбољих утакмица у репрезентативном дресу, поред 14 постигнутих поена, иамо је и осам ухваћених лопти:

– Одиграли смо веома добро. Истина, имали смо пад у финишу трећег периода, кад нисмо проналазили најбоља решења на зонску одбрану селекције Италије. Међутим, брзо смо вратили резултат на своје место, с обзиром на однос снага који је данас био на паркету. Одиграли смо колективно, савладали са 12 поена разлике екипу која у својим редовима има три истакнута НБА играча. Данас смо се истакли Миленко Тепић, Теодосић и ја, сутра ће Марко Кешељ, Ненад Крстић, Паунић… Шампионат је дуг, требаће нам подршка свих играча да би стигли до зацртаног циља.

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]