Миленко ТепицБлижи се четвртфинални дуел између селекција Србије и Русије на Еуробаскету 2011. Миленко Тепић као уосталом и сви наши репрезентативци свесни су колики улог носи овај меч и да ће све урадити како би се пласирали међу четири најбоље екипе на Европском првенству у Литванији:

Нема дилеме да је ово најважнија утакмица на шампионату. Победа гарантује додатне квалификације за Олимпијске игре, а стижемо само на корак од Лондона и борбе за медаље, Ако се зна да је ово најбројнији и сигурно најквалитетнији Еуробаскет после много година, то би сигурно био огроман успех за ову генерацију – уверава Миленко Тепић.

Репрезентација Русије не зна за пораз на шампионату у Литванији, у серији је од осам узастопних победа, док је наш тим у дуелу против Турске био суочен са елиминацијом са Европског првенства:

Миленко Тепиц и новинари– Гледано са те стране у малој смо психолошкој предности. За нас је меч против Турске био елиминациони, а Руси ће се са таквим притиском борити први пут у утакмици против Србије. Ипак, једина су непоражена екипа на шампионату и препуштам им благу улогу фаворита. Међутим, верујем да можемо да их победимо и пласирамо се у полуфинале.

Миленко Тепић добро је упознат са главним карактеристикама репрезентације Русије:

– Играју специфично, са само једним класичним центром, али зато имају неколико одличних играча на позицијма три и четири. Углавном се бране меч-ап зоном, коју њихов селектор Блат годинама форсира. Имају висину, самопоуздање, физички делују сјајно, али сигуран сам да су екипа против које можемо да се боримо за победу. Имали смо неколико дана паузе, добро смо се спремили и верујем да ћемо одиграти одличну утакмицу – закључио је Миленко Тепић.