Капитенка српских кошаркашица позива навијаче у дворану „Ранко Жеравица“ на двомеч против Турске

Европске првакиње, кошаркашице Србије сутра и прекосутра у новобеоградској дворани „Ранко Жеравица“ одиграће две припремне утакмице против још једног учесника Олимпијског турнира у Рију – репрезентације Турске. Оба дуела почињу у 18 часова, уз бесплатан улаз за све посетиоце.

– С нестрпљењем чекамо ове две утакмице против Турске, како би се у што бољем светлу приказале нашим навијачима. Позивам их да дођу у што већем броју, јер нам је њихова подршка од изузетног значаја. Ова два дуела играмо у тренутку када смо се коначно комплетирале, па ће у исто време послужити и за уигравање, али и као провера форме после припрема на Златибору. Како се ближи 7. август и прва утакмица на Играма у Рију, све смо свесније нашег великог успеха, али и задатка да што боље представимо Србију и да на терену дамо више од максимума за наш народ – истакла је капитенка репрезентације Милица Дабовић.

После припрема у земунској Визури и на Златибору, екипи су се прикључиле Ана Дабовић и Соња Петровић, које су стигле из женске НБА, као и Александра Црвендакић, која је прошлог викенда са младом репрезентацијом у Португалу освојила четврто место.

– После напорних припрема и Европског првенства за играчице до 20 година на коме смо направиле велики успех, изузетна ми је част што сам се прикључила сениорској репрезентацији. Увек са великим задовољством долазим да радим са европским шампионкама, јер је лепо имати прилику тренирати са најбољима, а посебно што се овог лета тим спрема за Олимпијске игре – нагласила је Александра Црвендакић.

Србија путује 30. јула у Рио, где ће пре почетка Олимпијског турнира одиграти две припремне утакмице, против Аустралије и Бразила. Први дуел на Играма је 7. августа против Шпаније, а противнице у групи су још и Канада, Сједињене Америчке Државе, Кина и Сенегал.