Капитенка српске репрезентације радно је прославила свој рођендан

Женска кошаркашка репрезентација Србије у новобеоградској хали спортова „Ранко Жеравица“ припрема се за две утакмице квалификација за Европско првенство у Чешкој 2017. године. Селекторка Марина Маљковић посебно је истакла да јој је изузетно драго што има прилику да се налази у хали која од недавно носи име славног кошаркашког тренера.

– Улазак у халу спортова „Ранко Жеравица“ код мене изазива посебан осећај и пуно ми је срце да радимо у спортском здању које носи име чика Ранка – рекла је селекторка, која је у понедељак после тренинга добила плакету од франкфуртских „Вести“ које су је прогласиле за најбољег тренера у 2015. години.

15 репрезентативки предводи капитенка Милица Дабовић, која каже да се по питању амбиција српске женске кошаркашке репрезентације ништа није променило у односу на ранији период.

– Очекивања су позната. Имамо две тешке утакмице са Украјином и Немачком, у само пар дана размака. Ја ништа мање не очекујем у односу на оно раније. Мој тим је дошао да се бори, да игра срцем као и до сада и да побеђује – рекла је Дабовићева.

Искусна капитенка данас је прославила рођендан и искористила је још једном прилику да се захвали свима на честиткама и поклонима.

– За мене је свака честитка специјална, поготово када се налазим у оваквом друштву. Атмосфера на тренинзима је супер, девојке воле окупљања и једва су чекале да се поново видимо. Имамо у овом периоду и четири рођендана, тако да није могло ни лепше, ни боље – закључила је Милица Дабовић.

Шампионке Европе први меч играју у Украјини, 20. фебруара, док је други заказан за четири дана касније у Немачкој.