Капитенка женске кошаркашке репрезентације о амбицијама на Европском шампионату
Женска кошаркашка репрезентација Србије у уторак у раним јутарњим часовима креће пут Сомбатеља, где ће започети свој наступ на овогодишњем Европском првенству. Играчице истичу тимску хемију као једно од заштитних знакова нашег националног тима, али и сви остали сегменти су на високом нивоу. Капитенка Србије Милица Дабовић каже да се током припрема радило на свим детаљима који могу да помогну екипи да забележи добар резултат на Евробаскету.

-Припремни период је прошао веома добро што су показали и игра и резултати које смо приказивали на пријатељским утакмицама. Победе можда и нису толико битне, колико је било важно да се што боље уиграмо и увежбамо све опције. У четвртак ће бити први најважнији моменат за све нас. Летонија игра добру кошарку и желеће сигурно да нам се реваншира за пораз на Европском шампионату пре две године – каже Милица Дабовић.

Она истиче да треба бити стрпљив и размишљати искључиво и само на прво следеће искушење. Свака од играчица, као и чланови стручног штаба много су уложили у претходном периоду како би дошли до прилике да освоје медаљу и квалификују се на Олимпијске игре наредног лета у Рију.

-Не желим још увек да говорим о медаљи. Мислим да би требало да идемо полако, корак по корак. Сви ми, на челу са нашом селекторком смо претходних година много радили и посветили се заједничком циљу. Због тога не желимо да пропустимо ову прилику – закључује капитенка српске репрезентације Милица Дабовић.

Европско првенство у Мађарској и Румунији биће одиграно од 11. до 28. Јуна. Наша репрезентација први меч игра 11. јуна против Летоније, а за противнице у групној фази имаће још и Хрватску, Русију и Велику Британију.