Београд, 21. септембар – Данас је на платоу испред компаније НИС-а и хотела Хајат у Београду, одржан ко шаркашки „STREET-BALL“ турнир за девојчице и дечаке, под називом МИ ПОКРЕЋЕМО ИГРУ НИС ПОКРЕЋЕ НАС“.

Учествовало је око 100 малишана рођених 2002. године и млађих, а играло се на три терена за „Street Ball“, са различитом висином кошева и различитом величином лопти, у зависности од узраста.

Такмичење се одвијало по правилима „Street Ball“-a, под слоганом МИНИ БАСКЕТ – МАКСИ ЗАБАВА“, а догађај су организовали компанија НИС и Мини баскет – Кошаркашки савез Србије.

Специјални гост овог догађаја била је селекторка женске сениорске репрезентације Србије, Марина Маљковић. Мали кошаркаши су селекторки поклонили лопту и пожелели јој пуно успеха на Светском првенству у Турској.

НИС већ трећу годину подржава спортску акцију Кошаркашког савеза Србије – Мини баскет лигу која се организује у целој земљи. Кроз програм друштвене одговорности под називом Енергија спорта НИС посебну пажњу поклања раз воју дечјег и омладинског спорта, правилном развоју младих генерација и промоцији нових талената.