Женска јуниорска репрезентација Србије (играчице рођене 1995. и млађе) одржаће мини припреме од 26. до 28. децебмра у Боеграду, а затим 29. и 30. децембра учествовати на међународном турниру у Баракалду (Шпанија) на коме ће им ривали бити вршњакиње из Италије и Шпаније као и селекција Еускади (Баскијски регион).

– Имаћемо три тренинга у Београду на којима ћемо за кратко време пукушати да успоставимо основне принципе игре у одбрани и нападу. Турнир у Шпанији биће добра прилика да видимио једну групу кандидаткиња на које рачунамо за јуниорски шампионат Европе који нас следећег лета очекује у Хрватској – истакао је селектор Зоран Ковачић .

Селектор Зоран Ковачић позвао је следећих 12 кошаркашица за мини припреме у Београду и турнир у Шпанији: Сања Мандић, Богдана Родић, Катарина Анђелковић(Радивој Кораћ), Нина Вукосављевић, Александра Црвендакић (Црвена звезда),Јулијана Војиновић, Бранка Луковић (Вождовац), Инес Чорда (Вршац), Тамара Зековић (Војводина), Душка Никитовић (Шумадија), Јелена Ћирић (Шабац), Драгана Станковић (Слобода, Нови Град, БИХ).

Поред селектора Зорана Ковачића у Стручном штабу женске јуниорске репрезентације Србије налазе се још: Жељко Васиљевић (помоћни тренер), Игор Ковачић (физиотерапеут) и Јелена Поповић (тим менаџер).

29. децембар 2012.
Шпанија – Србија (17:30)
Еускади – Италија (19:30)

30. децембар 2012.
Меч за треће место (10:30)
Финале (12:30)