Претходних дана, од среде до недеље, у хали 3 „Београдског сајма“ одржан је 16. Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“, у организацији КСС, а уз велику помоћ дугогодишњег генералног спонзора „Нафтне индустрије Србије“ и донатора „Београдског сајма“.

Tрадиционална манифестација ове године је окупила 218 екипа у четири узрасне категорије (2005, 2006, 2007. и 2008. годиште) из Србије, региона и иностранства, па је за пет дана на пет терена одиграно око 300 утакмица.

Кошеви су били постављени на висини од 2,60 и 2,75 метара, а утакмице су игране лоптом број „5“. Као и претходних година, нико није бројао резултат, јер су на Минибаскету сви победници. Тако су и ове године сва деца добила медаље и захвалнице, сви клубови су заслужили пехаре, а велики прелазни пехар ове године додељен је КК Крис Крос из Панчева.

– Захваљујемо се свим нашим пријатељима покрета Минибаскет, који су присуствиом на „Београдском сајму“ увеличали наш 16. рођендан – поручује Раде Георгиески, председник Удружења минибаскета Србије.

Срећно до следећег јануара и следећег Минибаскет фестивала „Рајко Жижић“!