У Мионици је 21.септембар био велики празник за децу која се уче првим кошаркашким корацима и друже са наранџастом лоптом. Промовисање ове чаробне игре одржавало се у Хали спортова у Мионици. Халу је испунило 440 деце из 32 различите екипе са својим тренерима. Играло се на три мини баскет терена на кошевима предвиђеним за узраст деце од шест до 11 година, а одиграно је укупно 33 утакмице.

Турнир је отворио председник општине Мионица Бобан Јанковић, а промотер турнира био је Душко Савановић, врхунски кошаркаш и бивши репрезентативац Србије. Мини баскеташи су дошли из најразличитијих средина, учествовале су екипе из Шапца, Аранђеловца, Сремчице, Уба, Лазаревца, Севојна, Ваљева, Ужица, Ивањице, Љига, Београда, Осечине и домаћини из Мионице. Сва деца су добила медаље а капитени екипа су победоносно подигли пехаре које су понели у свој клуб.

Мини баскеташима се на отварању Фестивала обратио и председник Мини баскет удружења Србије Раде Георгиевски, који је поздравио све учеснике и пожелео да овај фестивал дуго траје.

Подршку и помоћ за одржавање овог фестивала пружила је Општина Мионица, Спортски  центар Мионица, Спортски савез општине Мионица, Мини баскет организација КСС, КК Мионица, Аква гала, Уна штампарија, Медиа центар С…