Млада репрезентација Србије играчи рођени, 1998. године и млађи, отпутовала је на турнир “Тургут Атакол” који се од од. 3. до 7. јула одржава у Истабулу. Биће то главна провера изабраника селектора Владе Јовановића пред почетак Европског првенства које се од 14. до 22. јула одржава у Хемницу (Немачка). Ривали нашег младог тима на овом престижном турниру, поред домаћина Турске, биће још селекције Италије, Црне Горе, Литваније и Француске.

– Иза нас су четири недеље рада на Златибору и Вршцу, где смо заиста има одличне услове. Одиграли смо две контролне уткамице против селекције Словачке које су нам у том тренутку биле неопоходне. Међутим, турнир у Турској биће права провера свега урађеног до сада – истиче селектор Јовановић.

На турниру “Тургут Атакол” наш млади тим очекује пет тешких утакмица у исто толико дана:

–  Имаћемо прилику да видимо колико смо спремни, где смо у односу на ривале. Учествује шест одличних селекција, фаворита за највиши пласман на Европском првенству. Међутим, ово неће бити симулација предстојећег шампионата, јер игра се сваки дан, што захтева велике напоре. Морамо водити рачуна да правилно распоредимо снаге, да се сачувамо од повреда, а да се притом што боље уиграмо.  Друге прилике нећемо имати, јер по повратку из Истанбула остаје нам још само неколико дана до поласка у Немачку. Не можемо рећи да је резултат примаран, али важно нам је да са што више победа и самопоуздања, као и у што бољем расположењу дочекамо Европско првенство– закључио је  Влада Јовановић, селектор У20 репрезентације Србије.

На турниру „Тургут Аткол“ Србију ће представљати следећих 14 играча: Бориша Симанић, Новак Мусић, Михаило Јовичић, Андрија Марјановић, Вук Виликић, Милош Глишић,  Душан Беслаћ, Александар Аранитовић, Стефан Момиров, Стефан Ђорђевић, Алекса Раданов, Алекса Степановић, Данило Петровић и Тадија Тадић.

 

Турнир “Тургут Атакол” 2018

  1. јул: Србија – Италија (15:30)
  2. јул: Србија – Црна Гора (13:00)
  3. јул: Србија – Литванија (13:00)
  4. јул: Србија – Турска (18:00)
  5. јул: Србија – Француска (12:00)