Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, отпутовала је данас у Истанбул где ће од 24. до 28. јуна учествовати на престижном турниру „Тургут Атакол“. Биће то генерална проба изабраника селектора Владимира Ђокића пред старт Европског првенства које је на прогтаму од 7. до 19. јула у Италији. Репрезентативци Србије састаће се најпре са селекцијама Украјине, Русије и Турске, а 27. и 28. јуна играти утакмице за пласман на турниру на коме још учествују Француска, Немачка, Грчка и Литванија.

Очекује нас веома напоран ритам у Турској, пет утакмица у исто толико дана, али тако ће бити и на Европском првенству чему је све подређено. Резултат нам у овом тренутку није у првом плану, већ желимо да пре севга видимо колико смо спремни и колико смо урадили у досадашњем делу припремног периода. Прикључили су нам се играчи из Црвене звезде, тако да ћемо морати у најкараћем року да их улкопимо и да се што боље уиграмо – истако је Ненад Чанак, помоћни тренер У Стручном штабу младе репрезентације Србије.

Србију ће на турниру „Тургут Атакол“ представљати следећи играчи: Божидар Бабовић (Спартак, Суботица), Огњен Јарамаз (Мега Лекс), Раде Загорац (Мега Лекс), Миленко Вељковић (Мера Лекс), Никола Ребић (Црвена звезда Телеком), Марко Тејић (Црвена звезда Телеком), Ђорђе Каплановић (Црвена звезда Телеком), Дејан Давидовац (ФМП), Марко Гудурић (ФМП), Драган Апић (ФМП), Александар Бурсаћ (Војводина Србијагас), Петар Ракићевић (Металац, Ваљево) и Ђоко Шалић (Спарс, БИХ).

У Стручном штабу наше младе репрезентације поред селектора Владимира Ђокића налазе се још помоћни тренери Ненад Чанак и Лазар Гојковић, као и и физиотерапеут Михајло Михајловић.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА

  1. јун: Србија – Украјина (17:30)
  2. јун: Србија – Русија (17:30)
  3. јун: Турска – Србија (19:45)

Мечеви за пласаман играће се 27. и 28. јуна