Млада репрезентација Србије, играчи до 20 година старости, отпутовала је данас на Европско првенство које се од 7. до 19. јула одржава у Лињану (Италија). Селектор нашег младог тим, Владимир Ђокић, веома је задовољан урађеним током припремног периода и верује да су његови изабраници спремни за сва искушења, пре свега за напоран ритам и чак десет утаккмица у 12 дана.

Урадили смо све што је било замишљено током припремног периода. Ситуација би била идеална да смо имали бар још седам дана дана на располагању, али на то није могло да се утиче. Момци су фантастично радили, добро се понашали, а контролне утакмице су само показале да смо на правом путу. Турнир „Тургут Атакол“ у Истанбулу био нам је најважнија провера. Остварили пет победа у исто толико мечева и освојили прво место. Поред тога, одмерили смо још два пута снаге са селекцијом Русије, једном са БИХ и били такође успешни, што нам даје за право да са пуно оптимизма очекујемо старт Европског првенства – истиче Ђокић.

Селектор наше младе репрезентације не жели да се бави прогнозама, али верују да ови момци могу далеко да догурају на предстојећем шампионату:

– Направили смо пре свега добру атмосферу, краси нас тимски дух, ови момци су пре свега веома несебични што је веома значајно за колективну игру којој тежимо. Имају индивидуални квалитет, а да свако од њих у одређеном тренутку може да буде главни протагониста, само су потврдиле припремне утакмице. Још једном понављам, сви смо велики оптимисти, спремни смо да пружимо максимум, а за који ће то пласман бити довољно видећемо веома брзо.

На Европском првенству у Италији репрезентација Србије игреће у групи „Б“ са селекцијама Летоније, Израела, Грчке и Бугарске.

Вољом жреба слободни смо у првом колу, тако да ћемо ривале детаљно упознати на лицу места. Посебно ћемо обратити пажњу на селекцију Летоније са којим играмо премијерни меч који увек има специфичну тежину на великим такмичењима. Противнике са којима укрштамо у другој фази шампионата, упознали смо на турниру у Истанбулу или смо са њима играли припремне утакмице, тако да са те стране неће бити проблема – закључио је Владимир Ђокић, селектор младе репрезентације Србије.

Боје Србије на Европском првенству у Италији браниће: Божидар Бабовић (Спартак Суботица), Огњен Јарамаз (Мега Лекс), Раде Загорац (Мега Лекс), Никола Ребић (Црвена звезда Телеком), Марко Тејић (Црвена звезда Телеком), Ђорђе Каплановић (Црвена звезда Телеком), Дејан Давидовац (ФМП), Марко Гудурић (ФМП), Драган Апић (ФМП) Александар Бурсаћ (Војводина Србијагас), Петар Ракићевић (Металац Ваљево) и Ђоко Шалић (Спарс, БИХ).

У Стручном штабу наше младе репрезентације поред селектора Владимира Ђокића, налазе се још помоћни тренери, Ненад Чанак, Михајло Шушић и Лазар Гојковић, као и физиотерапеут Михајло Михајловић.

РАСПОРЕД И САТНИЦА ГРУПЕ „Б“    

  1. јул: Бугарска – Израел (14:15),  Летонија – Грчка (16:30).
  2. јул: Србија – Летонија (18:45),  Грчка – Бугарска (21:00).
  3. јул Србија – Бугарска (16.:30),  Израел – Грчка (16:30).
  4. јул: Летонија – Бугарска (14:15),  Србија – Израел (14.:15).
  5. јул: Србија – Грчка (16:30),  Израел – Летонија (16:30).