Млада репрезентација Србије, играчи узраста до 20 година, отпутовали су данас у попедневним часовима са аеродрма „Никола Тесла“ у Словенију где ће од 12. до 22. априла учествовати на Европском првенству. Изабраници селектора Александра Џикића, играће у групи „А“ са селекцијама Црне Горе, Француске и Немачке.

– Не бих се упуштао у прогнозе. Имамо довољно информација о ривалима. На старту нас чека тежак посао против Црне Горе који ће бити веома мотивисана. Французи су фаворити за једну од медаља, док је селекција Немачке у готово непромењеном саставу у односу на прошлу годину. Група у сваком случају није најсрећнија, али ћемо се борити – истакао је Александар Џикић, селектор младе репрезентације Србије.

Србију ће на Европском првенству за играче до 20 година у Словенији представљати следећих 12 кошаркаша: Александар Цветковић, Ненад Миљеновић, Немања Дангубић, Ђорђе Дреновац, Марко Гујаничић, Петар Ламбић, Лука Митровић, Немања Бешовић, Богдан Богдановић, Стефан Настић, Марко Луковић и Иван Маринковић.

Поред селектора Александра Џикића у Стручном штабу У20 репрезентације Србије налазе се још помоћни тренери Срђан Флајс и Александар Бућан, као и физиотерапеут Немања Божић.

Млада репрезентација Србије прву утакмицу на шампионату игра 12. јула (20:45) против Црне Горе.