Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, налази се Златибору где спроводи ударни део припрема за Европско првенство које се од 13. до 21. јула одржава у Тел Авиву (Израел). Селектор Оливер Поповић напомиње да због стицаја околности припреме овога пута нису „класичне“ и да у кратком року треба урадити много тога.

– Немамо превише времена на располагању, а треба имати на уму да је сезона тек недавно завршена. Зато смо константно у дворани, где уз конслултације са кондиционим тренерима радимо и на физичкој спремности. Нисмо још увек комплетни. Радимо тренутно са 15 играча. До краја недеље треба да нам се прикључе Момиров, Марјановић и Ускоковић. Атмосфера је на виском нивоу, баш као и услови за рад које имамо на Златибору – први је рапорт селектора наше У20 репрезентације Оливера Поповића.

Прве провере наш млади тим имаће 27. и 28. јуна кад ће у Вршцу одмерити снаге са селекцијом Француске.

– Желели смо да и на Златибору одиграмо неку контролну утакмицу, али је у овом периоду веома тешко наћи ривала. Зато ћемо прву проверу урађеног имати притив Француза. После тога чека нас учешће на јаком турниру „Тургут Атакол“ и пет квалитених утакмица што ће нам бити генерлана проба пред одлазак на Европско првенство.  

Иако је до почетка шампионата у Израелу остало месец дана селектор Поповић наглашава да су амбиције као и увек високе:

То једноставно обавеза сваке селекције Србије. Ипак, још увек немамо јасну слику тима. Највероватније да ће да нам се придружи неки играч из У19 селекције коју чека Светско првенство на Криту. Кад будемо комплетни и кад се вратимо са турнира из Турске, много тога ће бити јасније. И што се тиче тима и могућности на Европском првенству – закључио је Оливер Поповић