Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1997. године и млађи, отпутовала је данас у Истанбул где ће од 4. до 8. јула учествовати на престижном турниру „Тургут Атакол“. Биће то најјача провера изабраника селектора Владимира Ђокића пред почетак Европског првенства које се од 15. до 23. јула одржава на Криту. Наш млади тим имаће у Турској пет јаких провера, а снаге ће одмерити осим са домаћом селекцијом још и са вршњацима из Црне Горе, Русије, Литваније и Летоније.

– Имаћемо прилику да одиграмо пет квалитетних утакмица на којима ћемо пре свега желети да видимо где се тренутно налазимо у односу на ривале који нас чекају на Европском првенству. Бићемо у прилици да сагледамо колико смо урадили у досадашњем делу припрема и на чему треба да радимо до почетка шампионата. Такође на турниру у Турској отклонићемо неке недоумице око коначног састава тима – истакао је Ненад Чанак, помоћни тренер у Стручном штабу младе репрезентације Србије.

Селектор Ђокић повео је у Турску следећих 13 кошаркаша: Стефан Ђорђевић (Црвена звезда мтс), Бориша Симанић (Црвена звезда мтс), Милош Глишић (Вршац), Слободан Јовановић (Партизан НИС), Вања Маринковић (Партизан МТС), Никола Танасковић (Партизан НИС), Стефан Кенић (Смедерево 1953), Новак Мусић (Мега Бемакс), Немања Капетановић (Мега Бемакс), Стефан Пено (Барселона, Шпанија), Алекса Степановић (Спарс, БИХ), Лука Васић (САД) и Никола Ракочевић (САД).

У Стручном штабу поред селектора Владимира Ђокића налазе се његови помоћници Ненад Чанак и Михајло Шушић, кондицони тренер Срђан Стаменковић, као и физиотерапеут Растко Танчић.