Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1997. године и млађи, освојила је прво место на престижном турниру „Тургут Атакол“ у Истанбулу. У последњем колу турнира наш млади тим је убедљиво савладао селекцију Летонију са 88:61 што му је било довољно да освоји победнички пехар пошто је у последњој утакмици на турнира домаћа селекција Турске савладала Литванију Изабраници селектора Владимира Ђокића остварили су скор од четири победе и једног пораза, али оно што је много важније приказали су добро игру и велику борбеност што је огороман подстрек за предстојеће Европско првенство које се одржава на Криту. Поред победничком пехара, репрезентативци Србије добили су још једну награду, јер је наш најбољи стрелац Вања Маринковић проглашен за најкориснијег играча турнира: Србија –Летонија 88:61 (22:15, 28:5, 20:22, 16:19).

Селекција Летоније је на самом почетку погодила три тројке из пет покушааја и била у благом вођству, али су српски репрезентативци брзо нашли решење и наметнули жељени ритам. Већ после прве четвртине су имали солидну предност (22:15), а серијом 15:0 на почетку друге деонице, за 37:15, већ тада су решили све дилеме око победника овог сусрета. Нису смањивали ритам наши играчи у наставку сусрета, погађали су из готово свих позиција, играли снажно у одбрани тако да су на полувремену имали чак 30 поена предности – 50:20!

Била је ово пета утакмица у исто толико дана нашег младог тима и Истанбулу и зато није чудно што је слектор Ђокић одмарао носиоце игре у другом полувремену, пружио прилику онима са мањом минутажом и пробао разне тактичке варијнате. То се превише није одразило на резултат, јер су репрезентативци Србије рутински привели меч крају и славили са више него убедљивих – 88:61.

СРБИЈА У20: Пено, Капетановић 10, Глишић 13, Јовановић 7, Маринковић 8, Танасковић 12, Ђорђевић 6, Симанић 15, Степановић 6, Мусић 4, Ракочевић 7, Васић.

ЛЕТОНИЈА У20: Берзинс 12, Зотовс 11, Виксне 3, Бирканс 3, Гутманис 9, Блумбергас 10, Фелинас 2, Упе, Дембениркас 2, Хазнерс 9.

Комплетна статистика:

Линк: http://live.tbf.org.tr/TBF/netcasting/default.asp?game_number=UAM10260&microsite_scope=