Млада  женска репрезентација Србије, играчице рођене 1998.  године и млађе, отпутовала је данас на Европско првенство које се од 7. до 15. јула одржава у Шопрону (Мађарска). Наш млади тим играће у групи “А” са селекцијама Словеније,  Немачке и Русије. Селектор Милош Павловић уверава да су његове изабранице спремне за искушења која их очекују на предстојећем шампионату:

– Урадили смо добар посао у припремном периоду. Испуњени су сви зацртани циљеви и што је много важније мислим да смо напредовали на индивидуалном и тимском плану. Одиграли смо седам контролних утакмица које су нам помогле да отклонимо уочене недостатке, а посебно је био користан турнир у Шпанији где смо одмерили снаге са јаким ривалима. Сенку на припремни период једино баца  повреда Ђурђине Ђокић која нажалост неће бити са нама у Мађарској – истиче селектор Павловић.

Србија ће за ривале у групној фази шампионата имати селекције Словеније,  Немачке и Русије:

– Посебно смо фокусирани на премијерни меч са Словенијом. Тај дуел и онај са Немачком може да одреди нашу судбину на шампионату.  Ако би славили ове две победе, избегли би у нокаут фази селекције Француске и Италије које важе за фаворите.

Селектор наше младе репрезентације верује у добар пласман, али не жели да се бави прогнозама:

– Најпре од себе, па од свих, девојака очекујем највише могуће. Добро смо радили, напредовали смо у претходних неколико недеља. Самопоуздање нам је порасло и не треба никога да се плашимо. Ипак, ово је Европско првенство, лаких противника нема и нико није непобедив. Спремни смо на борбу и да у сваком тренутку пружимо максимум- закључио је Милош Павловић, селектор У20 репрезентације Србије.

Србију ће на Европском првенству представљати следећих 12 кошаркашица: Ивана Катанић (капитен), Мина Ђорђевић, Невена Наумчев, Теодора Турудић, Владана Вујисић, Ивана Раца, Милица Бојовић, Маријана Зукановић, Тамара Јованчевић, Лара Радуловић, Марија Стојановић, и Невена Вучковић.

У Стручном штабу селектора Милоша Павловића налазе се помоћни тренери Весна Деспотовић и Бојан Ивановић, Никола Маљковић, кондициони тренер, доктор Момчило Јаковљевић, физиотерапеут Марко Ђурковић и тим менаџер Катарина Протић.