Млада женска репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, отпутовала је данас у Шпанију, где ће од 22. до 24. јуна учествовати на веома јаком турниру који ће бити једна од главних провера за за Европско првенство које се од 7. до 15. јула одржава у Шопрону (Мађарска). Турнир се одржава у Феролу, а ривали нашем младом тиму, поред домаће селекције, биће још Холандија и Мађарска.

– Иза нас су четири недеље напорног рада. Најпре смо били десет дана на Златибору, где је био акценат на физичкој спремности, да би се затим по повратку у Београд много детаљније бавили самом игром. Нестрпљиво смо чекали прве контролне утакмице против селекције Словачке. Остварили смо две уверљиве победе, иако смо много више приказали у првом дуелу. Најважније је да девојке одлично раде, имају добру енергију и жељу за напредовањем на сваком тренингу – истакао је Милош Павловић, селектор женске У20 селекције Србије.

Турнир у Феролу биће права провера свега до сада урађеног.

– Желимо да видимо где смо у овом тренутку, да отклонимо све недостатке, а да још више негујемо оне добре ствари. Имаћемо у Шпанији квалитетне противнике, који ће нам дати јасну слику о могућностима овог тима. Највише ћемо радити на плану самопоуздања, што ће бити веома важно за предстојећи шампионат у Мађарској – закључио је Милош Павловић.