Млађе репрезентативне селекције Србије данас су на жребу у Минхену сазнале имена ривала са којима ће овог лета водити битке на првенствима Европе.
Млада мушка репрезентација Србије, играчи до 20 година прошлогодишње злато браниће у Хелсинкију (16-24. јул). Жребом у Минхену одлучено је да ће се тим који ће овог лета водити Александар Бућан такмичити у групи Ц против националних тимова Летоније, Украјине и Словеније. Наш тим прву утакмицу игра 16. јула против Летоније, дан касније против Украјине, а 19. јула ривал ће бити Словенија.
Јуниорска репрезентација У18 на чијем челу се налази Милан Гуровић такмичиће се у турском граду Самсуну од 30. јула до 7. августа. Противници селекције играча до 18 година у првој фази биће Французи, Словенци и Руси, а жреб их је сместио у групу Д. Први меч Србија игра 30. јула против Словеније, дан касније против Русије, а 2. августа ривал ће бити Француска.
Кадетска репрезентација У16 ће у пољском граду Радому играти у оквиру групе Д. Тим Милана Јосић за ривале је добио Грчку, Естонију и Финску. Премијерни меч је 12. августа са Естонијом, дан касније противник ће бити Финска, а 15. августа Грчка.
Женска млада репрезентација до 20 година такмичиће се на ЕП у португалском граду Матосињосу (од 9. до 17. јула), а тренер Богдан Буљ спремаће селекцију за окршаје против Немачке, Италије и Шведске у оквиру групе Б. Србија ће премијерни меч играти против Шведске 9. јула, дан касније ривал је Италија, док ће наш национални тим 12. јула играти против Немачке.
Јуниорке ће играти на ЕП за кошаркашице до 18 година у мађарском Шопрoну. Екипа коју ће водити Милош Павловић у првој фази ће одмерити снаге у групи Ц са вршњакињама из Белгије, Литваније и Шпаније. Србија ће премијерни меч играти против Шпаније 23. јула, дан касније ривал је Литванија, док ће наш национални тим 26. јула играти против Белгија.
На крају, кадеткиње ће се од 6. до 14. августа такмичити у Удинама. У Италији, екипи тренера Милана Дабовића у групи Ц ривали ће бити Чешка, Летонија и Белорусија. Србија ће премијерни меч играти против Белорусије 6. августа, дан касније ривал је Летонија, док ће наш национални тим 9. августа играти против Чешке.